Huisregels

Huisregels

Betaling van voorschot

Het voorschot bedraagt 25% van de overeengekomen huurprijs.

Dit voorschot dient te worden betaald binnen de 14 dagen na reservatie. Enkel zo kan de geboekte periode worden vastgelegd.

Betaling van de huurprijs

Verbruik van water, electriciteit, gas en hout is NIET inbegrepen in de prijs, de prijs hiervan verschilt naargelang de periode en de duur van de huurperiode. De forfaitprijzen vindt u op onze website bij prijzen en beschikbaarheid. Forfaitprijzen gelden bij een normaal verbruik.

De huurprijs omvat GEEN eindschoonmaak. Deze wordt afgehouden van uw waarborg en bedraagt 75€.

Zoals hierboven vermeldt bedraagt het voorschot 25% van de overeengekomen huurprijs. Het restant van de overeengekomen huurprijs (75%) dient uiterlijk 6 weken voor de aanvang van de huurperiode te worden overgemaakt, samen met de waarborg.

Voor reserveringen van een verblijf binnen de zes weken:
de gehele huurprijs integraal samen met de waarborg dient betaald te zijn binnen twee weken na vastleggen van de huurperiode.

Waarborg

Onze vakantiewoning beschikt over waardevolle spullen en deze dient om eventuele ongelukjes of beschadigingen te vergoeden.

Op hetzelfde ogenblik als de betaling van de resterende huurprijs dient ook een waarborg van 300 euro te worden betaald.
Als er geen schade of vervreemding is van de huisraad  van de vakantiewoning zullen wij uiterlijk binnen de 14 dagen na het beïndigen van de verhuurperiode de waarborg terugstorten aan de huurder op het door hem aangegeven rekeningnummer.

Is er schade die het bedrag van de waarborg te boven gaat, dan is de huurder verplicht een aanvullende schadevergoeding te betalen.

De vakantiewoning wordt verhuurd voor maximaal 9 personen

In de chalet mag NIET binnen GEROOKT worden! Er zijn buitenshuis asbakken voorzien. 

De huurder is verplicht de gehuurde vakantiewoning naar behoren te gebruiken en netjes opgeruimd, bezemschoon achter te laten, alles terug op zijn oorspronkelijke plaats te zetten. Poetsmateriaal is aanwezig in de garage van de vakantiewoning. Indien de chalet niet naar behoren is achtergelaten zal er een bedrag worden afgehouden van de waarborg bovenop de eindschoonmaak. De ‘prijslijst’ hiervan vindt u in de informatiemap in de chalet.

De huurder wordt vriendelijk verzocht bij het beïndigen van de huurperiode steeds te melden of bepaalde stukken van huisraad dienen te worden vervangen (een glas of bord gebroken, …)

Indien bepaalde schade voortvloeit uit het normale gebruik van de huisraad en de huurder dit spontaan meedeelt zal hiervoor geen vergoeding worden aangerekend. Deze maatregel is vooral om de vakantiewoning zo optimaal mogelijk ingericht te houden, zodat het verblijf voor elke huurder even comfortabel is.

WAT BRENGT U ZELF MEE?

De huurder zorgt zelf voor beddengoed, kussenslopen, badhandoeken en theedoeken, schotelvod en (extra) vaatwastabletten (er liggen er steeds een aantal voor u klaar) en toiletpapier. (steeds een rol ter beschikking ter plaatse, gelieve deze te vervangen indien gebruikt)

Afmetingen bedden :

2pers: 160×200 / 4-seizoensdekbed 220×240 / kussens 50×60 (2x aanwezig)

1pers: 90×200 / 4 seizoensdekbed 150×200 / kussens 50×60 (2x aanwezig)

Deze twee 1-persoonsbedden kunnen tegen elkaar worden geschoven als tweepersoonsbed (=180×200)

3pers stapelbed: 90×200 / dekbed 150×200 / kussens 50×60

Ook bij gebruik van slaapzakken dient u een onderlaken en kussensloop te gebruiken.

De bedden zijn voorzien van donsovertrek en kussensloop, alsook een matrasbeschermer. Het spreekt voor zich dat u hier uw eigen beddengoed over heen trekt.

Afval dient gesorteerd te worden.
Er liggen duidelijke richtlijnen ivm afvalverwerking in de chalet.

U dient correct te sorteren, indien dit niet het geval is laten de ophaaldiensten de zak liggen, en zijn wij genoodzaakt uw zakken te openen en te sorteren. Hiervoor houden wij uiteraard een bedrag af van de waarborg. Afvalzakken en bakken om restafval te sorteren zijn aanwezig. De afvalzakken zelf moeten na uw verblijf in de bak aan de straat geplaatst worden. Blikken, plastic flessen en andere brengen wij zelf naar het containerpark en mag u dus achterlaten in de sorteerbakken.

Huisdieren
Een of meerdere honden zijn toegestaan (steeds in overleg), de huurder dient dit vooraf mee te delen aan de verhuurder, zo kunnen wij voor uw hond ook een welkomstgeschenkje klaarleggen.

We wijzen er wel op dat een hond niet is toegelaten op de zetel, stoelen of tafels, in de slaapkamers en bedden of in de douche. Men dient de hond te laten drogen of af te drogen bij het betreden van de woning. Dekentjes uit de longchair van de zetel zijn niet bedoeld voor uw huisdier.

Uw hond mag nooit alleen achterblijven in de woning tenzij in een bench, dit om te voorkomen dat het achtergelaten dier in een voor hem vreemde omgeving door schrik zou worden overvallen waarbij de kans bestaat dat het interieur beschadigd wordt.

Uitwerpselen in de tuin en haren van uw huisdier binnen dienen verwijderd te worden bij het verlaten van de vakantiewoning. Dit uiteraard om hygiënische redenen. Spelende kinderen in de tuin trappen hier niet graag in ;). Breng dus net zoals thuis poepzakjes mee als u buiten gaat. In de garage vindt u ook een stofzuiger.

Ook wanneer u gaat wandelen zijn de poepzakjes trouwens verplicht.
Uiteraard zorgt u zelf voor slaap- en voedermateriaal.

Wij rekenen geen extra kosten aan voor het verblijf van uw huisdier. 

Wanneer wij vaststellen dat deze regels zijn overtreden zal er aanspraak worden gemaakt op de huurwaarborg.